Ring til os på: 60 64 02 35

Opal er en amorfstruktur af silicium og x antal gange krystalvand. De forefindes i små og større kugler i bestemte og ubestemte ordner og bryder på den måde lyset i regnbuens farver. Opalen har været indhyllet i magi og mystik i århundreder og adskiller sig fra andre ædelsten pga. sit karakteristiske udseende og levende farver, der ændrer sig og blinker, når stenen drejes. Ordet opal stammer fra det græske ord "opallos", der betyder "at se ændringer i farven".

Hele naturens pragt ser ud til at være repræsenteret og changere i den mangfoldige overflod, som opalen udstråler: ild og lyn, regnbuens farver og det bløde glimt fra fjerne have. Den findes nær jordens overflade, hvor varme kilder engang strømmede, og den kan dateres til at være mere end 60 millioner år gammel.

Opalen er klassificeret som en værdifuld ædelsten, og ikke to er ens. Dens oprindelse stammer fra dannelsen af ikke-krystallisk silicagel. For millioner af år siden sev silicagelen ind i sprækker og revner i jordens sedimentære lag, og gennem æoner af tid og ved naturens opvarmning og støbeprocesser er gelen hærdet og kan i dag identificeres i form af strålende opaler.
Opalen forekommer i mange udgaver og består af små vandede silicapartikler - dvs. strålende små kugler, som er anbragt i særegne mønstre. Farverne forårsages af regelmæssige rækker af silicakugler og hvidt lys, der tilsammen udgør de smukke og mangeartede mønstre.

Symbolsk repræsenterer opalen letsind og livsglæde, og i århundreder har folk troet på dens helende kraft. Den siges at kunne ophæve depressioner og tilmed have evnen til at hjælpe sin bærer med at finde ægte kærlighed. Desuden kan den få os til at drømme, vække vore kreative evner, åbne for indsigt og accept og bidrage med den nødvendige forståelse for at nå dybere ind i sjælen.